Νέα

Cupra R, το ισχυρότερο Leon

    slideshow    

10/11/2009

Το νέο Leon Cupra R αποδίδει 265 ίππους.

Στη Φρανκφούρτη τον προσεχή Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί το ισχυρότερο Seat Leon που κατασκευάστηκε ποτέ. Φέρει την ονομασία Cupra R και ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 265 ίππους και χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις.

Τα λογότυπα με το γράμμα R και οι 19άρες ζάντες διαφοροποιούν το μοντέλο από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Επιθετικό στη σχεδίαση το εσωτερικό, όπου δέρμα και αλουμίνιο δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Με ιπποδύναμη και επιδόσεις (αναφέρει η Seat) ανάλογες του Seat Leon TDI που τρέχει στο WTCC, το Leon Cupra R των 265 ίππων είναι το ισχυρότερο Leon που κατασκευάστηκε ποτέ και υπόσχεται να χαρίσει έντονες οδηγικές συγκινήσεις στον οδηγό του.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνώριμος 2λιτρος TFSI, ο οποίος μετά την τοποθέτηση νέας αντλίας καυσίμου υψηλής πίεσης για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και επαναπρογραμματισμό της ECU αποδίδει 265 ίππους. Η τελική ταχύτητα του οχήματος περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χ.α.ω., το 0-100 χ.α.ω. ολοκληρώνεται σε 6,2 δλ. ενώ καλύπτει το χιλιόμετρο σε 25,7 δλ.. Τέλος, η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 8,1 l/100km, ενώ τη μεταφορά της δύναμης των μπροστινών τροχών στο δρόμο επιμελείται το νέο ηλεκτρονικό διαφορικό XDS το οποίο σε συνεργασία με το ESP βελτιώνει πολύ την οδηγική συμπεριφορά του Cupra R.

Βέβαια, πέρα των μηχανικών βελτιώσεων σε κινητήρα, φρένα (οι δίσκοι των φρένων είναι 17 ιντσών 345 x 30 χλστ. εμπρός και 16 ιντσών 286 x 12 χλστ. πίσω) και ανάρτηση έχουν γίνει και οι απαραίτητες αισθητικές επεμβάσεις στο εξωτερικό και εσωτερικό. Το λογότυπο R στη μάσκα και την πίσω πόρτα, καθώς και οι 19άρες πολυάκτινες ζάντες με ελαστικά 235/35 κλέβουν σε πρώτο χρόνο την παράσταση.

Αναλόγως επιθετικό τέλος είναι και το εσωτερικό του μοντέλου. Δεσπόζουν τα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα, το δερμάτινο και κοφτό στο κάτω μέρος τιμόνι, τα σπορ αλουμινένια πεντάλ, ενώ κερασάκι στην τούρτα είναι ο led φωτισμός των ψηφίων του πίνακα οργάνων. Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο, το Σεπτέμβριο όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα στη Φρανκφούρτη.