Άρθρα

Νέες φήμες για είσοδο του ομίλου Volkswagen / Audi στη F1

    slideshow    

08/10/2009

Ο όμιλος Volkswagen ακούγεται ότι ενδέχεται να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2011 με το Scirocco - συνεπώς αν αποφασίσει κάτι ανάλογο για τη Formula 1, ίσως επιλέξει την Audi (ανταγωνιστική της Mercedes) ή την Porsche (απέναντι στη Ferrari)

Πηγή: auto.in.gr

Το όνομα της Porsche δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη Formula 1, με την προϋπόθεση ότι το κόστος συμμετοχής στο σπορ θα μειωθεί δραστικά, όπως είπε στέλεχος του ομίλου Volkswagen / Audi. Ο γερμανικός όμιλος αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει και τυπικά την αγορά της Porsche.

Ο Reinhold Carl, διευθύνων σύμβουλος της Audi Σιγκαπούρης, δήλωσε στην εφημερίδα "Straits Times": "Σήμερα κοστίζει πολύ πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ η συμμετοχή στη F1. Αν το κόστος μειωθεί, θα είναι πιο εύκολο να το διαχειριστούμε".

Συμπλήρωσε ότι αν ο όμιλος VAG αποφασίσει να μπει στη F1 "...θα μπει πιθανότατα με το όνομα Porsche, τώρα που η Porsche ανήκει στον όμιλο, αλλά δεν αποκλείεται και το όνομα της Audi ή ακόμα και της Volkswagen".

Σύμφωνα με τον Reinhold Carl, η αντίδραση του ομίλου VAG στην παγκόσμια οικονομική ύφεση της επιτρέπει να σκέφτεται τις επενδύσεις: "Έχουμε ακόμα θετικό πρόσημο. Στη Σιγκαπούρη οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρσι και ανοίγουμε τώρα νέα αντιπροσωπεία".

Ο όμιλος VAG δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στα Grands Prix μετά τη δεκαετία του 1930, με την Auto Union (πρώην Audi). Ωστόσο, γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία την τρέχουσα δεκαετία στις 24 Ώρες του LeMans, στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) και φέτος κέρδισε το Ράλι Ντακάρ για πρώτη φορά.

Αν εξετάσει το ενδεχόμενο εισόδου στη Formula 1, θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ανταγωνιστεί εμπορικά τη Ferrari επιλέγοντας το όνομα Porsche ή αν θέλει να ανταγωνιστεί τη Mercedes, επιλέγοντας το όνομα Audi ή Volkswagen.